Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάνε διακοπές επιλέγουν προορισμούς που να τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν πλήρως.

Πολλοί όμως είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν στις διακοπές η αδρεναλίνη να εκτοξεύεται στα ύψη, να ζουν περιπέτειες και να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα.

Για να δούμε λοιπόν μερικούς τέτοιους προορισμούς…

Στα «The Caves» της Jamaica οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν cliff diving από διάφορα υψόμετρα. Παράλληλα αποτελεί και ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της Jamaica καθώς παρέχει ιδιαίτερα σπιτάκια και σουίτες με θέες που κόβουν την ανάσα.

Οι εκρήξεις του ηφαιστείου Arenal ήταν ελάχιστες από το 2010 και έπειτα, αλλά το ηφαίστειο αυτό κατάφερε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη της Costa Rica το 1960. Κάνοντας camping στην περιοχή αυτή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις στήλες τέφρας και τις ροές λάβας αλλά και να ακούσετε το υπόγειο βουητό.

Ταξιδέψτε στην Αφρική για να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Κάνοντας σαφάρι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την άγρια φύση αλλά φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν εκπαιδευμένο tour guide καθώς δεν υπάρχουν φράκτες.

Το «Jade Mountain Resort» στο St. Lucia παρέχει στους επισκέπτες 29 δωμάτια, το καθένα από τα οποία διαθέτουν και μια πισίνα που γίνεται ένα με την φύση.

Για τους λάτρεις του surfing το «North Shore» του Oahu είναι ο κατάλληλος προορισμός καθώς τα κύματα είναι τεράστια και τα bungalows βρίσκονται πάνω στην παραλία.

Το «Crystal Lodge and Souites» στο Whistler είναι ο κατάλληλος προορισμός για τους λάτρεις του σκι. Οι πίστες αυτές, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με ελικόπτερο, προορίζονται για επαγγελματικούς σκιές και εκτοξεύουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη.

Άμα επισκεφτείτε το Sydney θα έχετε την ευκαιρία να ανεβείτε στην περίφημη της γέφυρα η οποία φτάνει τα 137 μέτρα και προσφέρει μια μαγευτική θέα των «Rocks», «Sydney Opera House» και «Circular Quay». Η τιμή του εισιτηρίου μπορεί να φτάνει τα 200 δολάρια αλλά αξίζει η εμπειρία αυτή.