Συμμετοχή του SPD σε συνομιλίες για «μεγάλο» συνασπισμό θα εισηγηθεί ο Σουλτς

«Κεντρικό για εμάς οι συνομιλητές να είναι έτοιμοι να δεχτούν σοσιαλδημοκρατικές αξίες»


ΚΟΣΜΟΣ
22:50
04/12/2017
Συμμετοχή του SPD σε συνομιλίες για «μεγάλο» συνασπισμό θα εισηγηθεί ο Σουλτς
1
loading

Το Προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) θα εισηγηθεί στο Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει την Πέμπτη τη συμμετοχή σε διερευνητικές συνομιλίες «ανοιχτής έκβασης» με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού, δήλωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς.

«Ουσιώδη σημεία θα είναι για μας τα θέματα του εκλογικού μας προγράμματος (…) Το κεντρικό ζήτημα θα είναι αν οι συνομιλητές μας είναι έτοιμοι να δεχτούν σοσιαλδημοκρατικές αξίες (…) Το SPD θέλει να επιβάλει το μέγιστο των θέσεών του», δήλωσε ο κ. Σουλτς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που θέλουν το SPD να προβάλει πολύ υψηλές αξιώσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ο Μάρτιν Σουλτς διευκρίνισε ότι εφόσον το Συνέδριο του κόμματος δώσει την συγκατάθεσή του, η πρώτη συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα και στις 15 Δεκεμβρίου η ηγετική ομάδα του SPD θα μπορεί να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το εάν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Καήκαμε !

    Εκτός άν η Μέρκελ είναι αριστερή και ο Σούλτς δεξιός , όπως έγινε και στην Ελλάδα ! Ο Τσίπρας δεξιότερος των δεξιών - παρά την απόπειρα να κρυφτεί πίσω από τους γάμους των ομοφυλόφιλων και την κηδεία του Κάστρο , το νούμερο - και οι Σαμαράς , Καραμανλής , Βενιζέλος αριστεροί , μια και αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την πολιτική της δεξιάς Μέρκελ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει