Ο πιλότος ανακοίνωσε στους επιβάτες πως η πτήση θα καθυστερήσει να απογειωθεί γιατί οι τεχνικοί επιδιόρθωναν στα γρήγορα ένα προβληματάκι που παρουσιάστηκε στον κινητήρα.

Και μετά είδαν οι ταξιδιώτες έναν τεχνικό να σκαρφαλώνει στην τουρμπίνα, να αφαιρεί μια αυτοκόλλητη ταινία, να καθαρίζει την περιοχή και να εφαρμόζει ένα νέο στρώμα ταινίας!

Η προηγούμενη είχε ξεκολλήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, κι έτσι έπρεπε να αντικατασταθεί.

ddobfngbfgfsfsfsef

Ο κόσμος κατατρομοκρατήθηκε, μιας και λίγη αυτοκόλλητη ταινία σε ένα αεροπλάνο δεν γεμίζει ακριβώς με ασφάλεια τον επιβάτη. Μόνο που αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς αντίστοιχη εργασία επιδιόρθωσης σε αεροσκάφος της ΕasyJet είχε λάβει χώρα και το 2015.

ddobfngbfgfsfsfsef2

Και βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν είναι μια απλή αυτοκόλλητη ταινία, αλλά ειδική ταινία που χρησιμοποιείται στην αεροπορία για γρήγορες επισκευές.

Όπως εξήγησε ο πιλότος Patrick Smith στην εφημερίδα «Daily Mail», αυτή η ταινία «είναι εξαιρετικά ανθεκτική και μπορεί να συστέλλεται και να διαστέλλεται σε μια μεγάλη ποικιλία θερμοκρασιών», την ίδια ώρα που είναι και εξαιρετικά ακριβή.

Αλλά και εκπρόσωπος της Easyjet εξήγησε στην ίδια εφημερίδα: «Η EasyJet χρησιμοποιεί περιοδικά αυτή τη μεταλλική ταινία, η οποία εφαρμόζεται πάντα σύμφωνα με τα εγκεκριμένα εγχειρίδια αεροσκαφών και τις διαδικασίες επισκευής και δεν υπονομεύει κατά κανέναν τρόπο την ασφάλεια του αεροσκάφους»…