Ο επαγγελματίας οδηγός ταξί Satbir Arora χαρακτηρίζεται πλέον ήρωας, καθώς έσωσε ένα νεαρό κορίτσι από τον βρομερό ιστό ενός παιδόφιλου.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, στις 20 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, ο Arora δέχτηκε μια κλήση να παραλάβει έναν πελάτη. Ο πελάτης ήταν ένα 13χρονο κορίτσι που του ζητούσε να την πάει από το σπίτι της στο Οξφορντσάιρ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκλούσεστερ.

Όταν έφτασαν στον σταθμό, ο ταξιτζής είδε πως κανείς δεν περίμενε το κορίτσι και έτσι ανησύχησε που θα έμενε μόνη. Αποφάσισε να μάθει λοιπόν αν γνώριζαν οι γονείς της τα πώς και τα γιατί, αλλά και να τηλεφωνήσει στον άντρα που του είπε η 13χρονη πως θα συναντούσε. Ηχογραφώντας μάλιστα την κλήση.

Ο εύστροφος ταξιτζής επικοινώνησε επίσης με τη γυναίκα του και συνεργάτιδά του στο ταξί, η οποία μίλησε με την κοπέλα στο τηλέφωνο και την έκανε να της τα εξομολογηθεί όλα: οι γονείς της δεν ήξεραν ότι είχε φύγει από το σπίτι. Κι έτσι ο ταξιτζής δεν ήταν διατεθειμένος να την αφήσει να ανέβει στο τρένο.

AP_834564087170

Φώναξε έναν αστυνομικό που περνούσε παραδίπλα και του είπε τα καθέκαστα. Η έρευνα της αστυνομίας έβγαλε «λαβράκι»: η κοπέλα είχε παρασυρθεί από τον 24χρονο Sam Hewings, στον υπολογιστή του οποίου βρήκαν άσεμνο πορνογραφικό υλικό αλλά και συζητήσεις σε ηλεκτρονικά φόρουμ περί «απαγωγών, αναισθησίας και βιασμών».

«Ο Satbir Arora τιμήθηκε με ένα βραβείο για εξαιρετικά επιτεύγματα από τον δημοτικό σύμβουλο Kieron Mallon, υπεύθυνο της δημόσιας ασφάλειας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του δήμου στην πρόσφατη βράβευσή του. Η ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον επίδοξο απαγωγέα ήταν μάλιστα το βασικό αποδεικτικό στη δίκη του. Ο Hewings «έφαγε» πέντε χρόνια.

«Δεν μπορώ να επαινέσω αρκετά τον κύριο Arora για τη στάση του, αλλά και το γεγονός ότι αναγνώρισε πως η επιβάτης του κινδύνευε», δήλωσε και ο Kieron Mallon…