Ο δήμος του Αμβούργου αναμένει ένα εκατομμύριο επισκέπτες αυτό το σαββατοκύριακο, για το μεγαλύτερο φεστιβάλ πάγου της Γερμανίας που θα διεξαχθεί στη λίμνη Αουσενάλστερ η οποία έχει καλυφθεί με πάγο πάχους 20 εκατοστών.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι την Κυριακή, κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες καλούνται να φορέσουν τα πατίνια τους και να πατινάρουν στην Αουσενάλστερ.

Οι αρχές της πόλης έδωσαν το «πράσινο φως» την Τετάρτη για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ αφού διαπιστώθηκε ότι ο πάγος της λίμνης θα μπορούσε να αντέξει τους χιλιάδες πατινέρ χωρίς να σπάσει. Τρύπησαν μάλιστα τον πάγο σε δέκα διαφορετικά σημεία της λίμνης για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που η συγκεκριμένη λίμνη παγώνει σε τέτοιο βαθμό. Το 1997, όταν το πάχος του πάγου έφτανε τα 28 εκατοστά, χιλιάδες ερασιτέχνες πατινέρ συγκεντρώθηκαν στο Αμβούργο για να διασκεδάσουν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -4 και -2 βαθμών Κελσίου ενώ την Κυριακή ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο, φτάνοντας μέχρι και τους -15 βαθμούς.