Νονός της μαφίας, στη Σικελία, έδωσε εντολή για τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης, επειδή είχε σχέση με αστυνομικό. Ο άνδρας διέταξε τον γιο του να σκοτώσει την αδελφή του, εκείνος όμως αρνήθηκε και του είπε να το κάνει ο ίδιος.

Ο νονός Pino Scaduto απέδιδε την προηγούμενη σύλληψη και καταδίκη του στη σχέση της κόρης του με έναν υψηλόβαθμο Ιταλό αστυνομικό.

Οι ερευνητές που εξέτασαν την αλληλογραφία του, όσο βρισκόταν στη φυλακή, ανακάλυψαν ανατριχιαστικές αναφορές στο «δώρο» που ήθελε να προσφέρει στην κόρη του.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο Scaduto, που αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο, έδωσε στον γιο του την εντολή να σκοτώσει την αδελφή του λέγοντάς του «η αδελφή σου έγινε πληροφοριοδότης».

Όμως ο γιος του, που ήδη αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή κατηγορία για φόνο, δεν υπάκουσε, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian.

«Δεν θέλω να το κάνω» του είπε, σε συνομιλία που κατέγραψε η αστυνομία. «Αν θέλει να γίνει, κάντο μόνος σου. Γιατί να το αντιμετωπίσω εγώ το πρόβλημα; Είμαι τριάντα χρονών».

Ο Scaduto ο πρεσβύτερος, ο οποίος ελέγχει το συνδικάτο Bagheria κοντά στο Παλέρμο, επιχείρησε στη συνέχεια να αναθέσει «τη δουλειά» σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο όμως δεν δέχθηκε να την εκτελέσει θεωρώντας πως πρόκειται για οικογενειακή διαμάχη.

«Σήμερα, συλλάβαμε έναν άνθρωπο που ήθελε να σκοτώσει την ίδια του την κόρη επειδή είχε σχέση με Ιταλό αστυνομικό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

«Οι άνθρωποι της μαφίας αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι της τιμής. Αλλά πού είναι η τιμή, όταν δίνεις την εντολή να δολοφονηθεί το ίδιο σου το παιδί;» διερωτήθηκε.

Ο Scaduto συνελήφθη μαζί με άλλα 15 μέλη του εγκληματικού συνδικάτου Bagheria.

(φωτογραφία αρχείου)