Η Χαμάς ανοίγει γραφείο στην Τουρκία

Νέα εποχή στις σχέσεις Άγκυρας-Παλαιστίνης


ΚΟΣΜΟΣ
14:39
30/01/2012
Η Χαμάς ανοίγει γραφείο στην Τουρκία
loading

Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δεν απέκλεισε το Σαββατοκύριακο ν΄ανοίξει η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς γραφείο εκπροσώπησής της στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι ένθερμος υπερασπιστής του παλαιστινιακού ζητήματος, ενώ οι σχέσεις της με το Ισραήλ, όπως είναι γνωστό, έχουν επιδεινωθεί μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος εναντίον τουρκικού πλοίου που συμμετείχε σε διεθνή στολίσκο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, τον Μάιο του 2010.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός υπερασπιστής του παλαιστινιακού ζητήματος. Και η Χαμάς είναι ένας σημαντικός πολιτικός σχηματισμός που συμμετείχε και κέρδισε τις εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα εγκαινιαστεί σύντομα στην Τουρκία γραφείο σύνδεσης της Χαμάς.

«Θα δούμε στο μέλλον μέχρι πού θα φθάσει η συνεργασία ανάμεσα στην 'Αγκυρα και τη Χαμάς» πρόσθεσε ο Γκιουλ.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος διπλωμάτης διέψευσε την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο ότι η Τουρκία δεσμεύθηκε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει τέτοια βοήθεια, αλλά είναι φανερό ότι η Τουρκία εμπλέκεται σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κυρίως στην ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού αυτού εδάφους που ερημώθηκε από ισραηλινή επίθεση το 2008» τόνισε ο τούρκος διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει