Όχι πως πλέον προκαλεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη το να εμφανίζεται προκλητικός σε δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, αυτή τη φορά, φαίνεται πως ξεπέρασε τα όρια, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε οργή στους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δηλώνοντας κατά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα «Μαρία», ότι το κόστος των καταστροφών έβγαλαν τον αμερικανικό προϋπολογισμό εκτός!

Και σα να μη φτάνει η… λογική των ψυχρών αριθμών το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας πως αυτό που υπέστησαν δεν είναι πραγματική καταστροφή, καθώς ο τυφώνας Κατρίνα, που είχε πλήξει τις ΗΠΑ, είχε προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

«Τα έχουμε κάνει όλα για το Πουέρτο Ρίκο. Δεν ήταν μόνο επικίνδυνο ήταν και ακριβό. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Εχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο. Κάθε θάνατος είναι τρομακτικός, αλλά αν δείτε μια πραγματική καταστροφή, όπως η Κατρίνα, με τους εκατοντάδες εκατοντάδων νεκρών και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα, τότε πραγματικά είναι καταθλιπτικό. Κανένας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;». Όταν άκουσε τα 16 θύματα, κούνησε με νόημα το κεφάλι του.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, υπέπεσε σε μια ακόμα γκάφα καθώς συμμετέχοντας ενεργά στη διανομή των προμηθειών με είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες, πετούσε χαρτιά υγείας στους συγκεντρωμένους πολίτες σαν… μπασκετμπολίστας που εκτελεί ελεύθερες βολές!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.