Στη σύλληψη ενός ατόμου για τοποθέτηση όπλων και εκρηκτικών σε αθλητικό κέντρο στην Μπάνια Λούκα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, προχώρησε η τοπική αστυνομία.

Ο συλληφθείς κατά την ανάκριση παραδέχθηκε ότι μετέφερε όπλα και εκρηκτικά στο αθλητικό κέντρο, όπου τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Σερβικής Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της σερβοβοσνιακής οντότητας Μίρνα Σόγια.

Η αστυνομία προς το παρόν διερευνά τα κίνητρα και τις πιθανές σχέσεις του με άλλα άτομα.

Ο συλληφθείς, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου του αθλητικού κέντρου «Μπόρικ» στις 8 Ιανουαρίου, μία μέρα πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, αξιωματούχοι από τη Σερβία και εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η αστυνομία εντόπισε την Κυριακή τα κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά.

Όπως έγινε γνωστό, η ποσότητα του οπλισμού ήταν τέτοια, ώστε μπορούσε να πλήξει σοβαρά τους παρισταμένους στην εκδήλωση.

Επικαλούμενος ανώνυμες αστυνομικές πηγές, ο τηλεοπτικός σταθμός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης RTV RS μετέδωσε ότι βρέθηκαν τρία κιλά TNT με πυροκροτητή, δύο αυτόματα όπλα, δύο πιστόλια τύπου σκόρπιον, σιγαστήρας και περίπου 400 σφαίρες.

Τα ΜΜΕ στη Σερβική Δημοκρατία εικάζουν ότι πρόκειται για όπλα και εκρηκτικά που μεταφέρθηκαν εκεί για απόπειρα κατά των αξιωματούχων από τη Σερβία που επισκέφθηκαν τη Δευτέρα την Μπάνια Λούκα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας μετέδωσε ότι ο συλληφθείς που έκρυψε τα όπλα και τα εκρηκτικά στο αθλητικό κέντρο είναι ο Μπόσκο Στανίσλιεβιτς, 61 ετών, ο οποίος εργάζεται στο αθλητικό κέντρο τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο διευθυντής του αθλητικού κέντρου Μανόιλο Ζρνιτς είπε ότι ο Στανίσλιεβιτς τις τελευταίες δέκα μέρες δεν πήγαινε στη δουλειά, καθώς είχε δηλώσει ασθένεια.

Η εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ενημερώθηκε για την σύλληψη ενός ατόμου υπόπτου για τοποθέτηση όπλων και εκρηκτικών στο αθλητικό κέντρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μπόρις Γκρούμπεσιτς στο πρακτορείο ειδήσεων της Σερβικής Δημοκρατίας SRNA.