Περισσότερα από 80.000 λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις και 250.000 χαμένες θέσεις εργασίας «βλέπει» από την απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοικτά, χωρίς κανέναν περιορισμό ωραρίου, η εμπορική ένωση της Ιταλίας, Confesercenti.

«Με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πλήττεται ο μικρός έμπορος», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, Μάουρο Μπουσσόνι, μιλώντας σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η κυβέρνηση της Ρώμης υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς, βρίσκεται ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ» πρόσθεσε.

Το μόνο θετικό σημείο, τέλος, που εντοπίζει στα περαιτέρω μέτρα που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Μόντι με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας είναι να πάψουν να υποχρεούνται, οι πρατηριούχοι βενζίνης, να πωλούν καύσιμα μίας μόνον πετρελαϊκής εταιρείας.