Το Ιράν εξακολουθεί την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Ενίσχυση των κυρώσεων θέλει η Γαλλία


ΚΟΣΜΟΣ
10:03
03/01/2012
Το Ιράν εξακολουθεί την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
loading

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele πως το Ιράν «εξακολουθεί να επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων».

«Το Ιράν εξακολουθεί την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας είναι αρκετά διευκρινιστική στο θέμα αυτό», είπε ο Ζιπέ.

«Για τον λόγο αυτό η Γαλλία, χωρίς να κλείνει το δρόμο των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου με το Ιράν, επιθυμεί την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν», πρόσθεσε.

Ο Ζιπέ επανέλαβε πως ο πρόεδρος Σαρκοζί έχει κάνει δύο προτάσεις: η μια είναι να παγώσουν τα κεφάλαια της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν -που θα είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο- και η άλλη να επιβληθεί εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

«Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ψηφίσει υπέρ αυτής της λύσης και ο πρόεδρος Ομπάμα θα επικυρώσει το νόμο. Εμείς επιθυμούμε οι Ευρωπαίοι , μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, να λάβουν ανάλογα μέτρα για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους», κατέληξε ο Ζιπέ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει