Διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά ζητά το Ιράν

Επιθεωρητές της ΙΑΕΑ αναμένονται στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
18:23
03/01/2012
Διαπραγμάτευση  για τα πυρηνικά ζητά το Ιράν
2
loading

Την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ και ένα χρόνο, ζήτησε το Ιράν από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

«Αναμένουμε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας να προτείνει μια ημερομηνία και έναν τόπο για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σε συνέντευξη Τύπου.

Στις 18 Νοεμβρίου η Άστον ζήτησε από την Τεχεράνη να δεχτεί τις προτάσεις της για διαπραγματεύσεις, μετά την υιοθέτηση απόφασης της ΙΑΕΑ για το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Την 1η Δεκεμβρίου είχε δηλώσει ότι δεν είχε λάβει ακόμη την απάντηση του Ιράν.

Ύστερα από έρευνα οκτώ ετών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η ΙΑΕΑ δημοσίευσε εκτενή κατάλογο με «αξιόπιστα» στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα είχε εργαστεί για την κατασκευή πυρηνικού όπλου, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar xarilaos

    Η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ δεν τους ενοχλούν, το Ιράν τους ενοχλεί... Οι λόγοι προφανείς...

  2. avatar nickpireas

    Ολοι αυτοί πού "ανησυχούν" έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο ικανό να καταστρέψει 50 φορές τον πλανήτη,μάλιστα ένας από αυτούς τα έχει χρησημοποιήσει σκοτώνοντας 500.000 άμαχους, τι μας λένε τώρα οι υποκριτές γιά ΟΣΚΑΡ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει