Πέντε Ιρανοί απήχθησαν στη Συρία

Εργάζονταν σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας


ΚΟΣΜΟΣ
22:18
21/12/2011
Πέντε Ιρανοί απήχθησαν στη Συρία
loading

Πέντε ιρανοί μηχανικοί που εργάζονταν για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Συρία απήχθησαν χθες από μία ομάδα, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό.

«Άγνωστοι απήγαγαν την Τρίτη το πρωί πέντε ιρανούς μηχανικούς και τεχνικούς που εργάζονταν για την κατασκευή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Τζάνταρ στη Χομς, την ώρα που κατευθύνονταν προς το εργοτάξιο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό έχει λάβει όλα τα μέτρα, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, για να διεξάγει έρευνα σχετικά με την κατάσταση των μηχανικών που παρείχαν χρήσιμες υπηρεσίες στον συριακό λαό. Η πρεσβεία ζητάει την άμεση απελευθέρωσή τους» προσθέτει.

«Επιπλέον η πρεσβεία ζητά από την αδελφή συριακή κυβέρνηση να λάβει σοβαρά και άμεσα μέτρα για να ταυτοποιήσει τους απαγωγείς και να απελευθερώσει γρήγορα τους ιρανούς μηχανικούς» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η επαρχία Χομς έχει γίνει επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που διαρκεί εννέα μήνες. Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί το Ιράν ότι βοηθά τις συριακές αρχές να καταστείλουν το κίνημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει