Τραγική κατάληξη είχε ο σοβαρός τραυματισμός του κασκαντέρ Τζον Μπέρνεκερ, στη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «The Walking Dead» στην πόλη Senoia στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο Τζον Μπέρνεκερ άφησε τελικά την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ατλάντα, όπου νοσηλευόταν.

Ο 33χρονος Τζον Μπέρνεκερ μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο νοσοκομείο με σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις ύστερα από πτώση από ύψος περίπου οκτώ μέτρων σε τσιμεντένιο δάπεδο.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρός και ήταν σε μηχανική υποστήριξη. Η οικογένειά του την Πέμπτη αποφάσισε την αποσύνδεση από τη μηχανική υποστήριξη και τη δωρεά των οργάνων του μέσω της οργάνωσης «LifeLink of Georgia», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το AMC, το αμερικανικό δίκτυο, στο οποίο προβάλλεται η σειρά, διέκοψε τα γυρίσματα και σε ανακοίνωση για τον θάνατο του εξαιρετικά έμπειρου κασκαντέρ ανέφερε:

«Η οικογένεια του Τζον Μπέρνεκερ αποφάσισε την αποσύνδεση από τη μηχανική υποστήριξη μετά τη δωρεά οργάνων. Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια και οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Τζον σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Ο ομοσπονδιακός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (OSHA) και η αμερικανική ένωση SAG-AFTRA που εκπροσωπεί ηθοποιούς και κασκαντέρ ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για το τραγικό δυστύχημα.

Η SAG-AFTRA εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, αφού η οικογένειά του επιβεβαίωσε το θάνατό του: «Η SAG-AFTRA εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους φίλους και στην οικογένεια του Τζον Μπέρνεκερ, ταλαντούχου κασκαντέρ που πέθανε μετά από πτώση στα πλατό της σειράς «The Walking Dead» στη Τζόρτζια. Η τραγική και πρόωρη απώλεια ενός μέλους της οικογένειας SAG-AFTRA είναι θλιβερή και οι σκέψεις μας είναι με τους αγαπημένους του και τους φίλους και τους συναδέλφους του.

Η ασφάλεια των μελών μας είναι πρωταρχικής σημασίας. Θα συνεργαστούμε με τις αρχές και θα παρακολουθούμε στενά τις έρευνές τους γι’ αυτό το τραγικό περιστατικό».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για τον πρώτο θάνατο κασκαντέρ σε πλατό γυρισμάτων τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο Τζον Μπέρνεκερ συμμετείχε ως κασκαντέρ, αλλά και ως ηθοποιός σε μικρούς ρόλους στις ταινίες «22 Jump Street», «Logan», «The Fantastic Four», «The Last Witch Hunter», «Goosebumps», «Get Hard», «The Hunger Games: Catching Fire» και «The Hunger Games: Mockingjay» και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.