Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας εθνικής υπηρεσίας με σκοπό τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών και τον εντοπισμό πυρήνων νεοναζί.

Η υπηρεσία ιδρύθηκε εξαιτίας της έντονης κριτικής που ασκήθηκε στην αστυνομία αφότου έγινε γνωστή η δράση της τριμελούς οργάνωσης «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

Η εν λόγω υπηρεσία ονομάζεται Κοινό Κέντρο Αντικατασκοπίας κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού ή GAR και θα απασχολεί αρχικά 130-140 εργαζόμενους.

Οι περισσότεροι από αυτούς θα αποσπαστούν από την εθνική υπηρεσία αντικατασκοπίας και την ομοσπονδιακή αστυνομία, ενώ η υπηρεσία θα διαθέτει αρχηγεία στην Κολωνία και στη Βόννη.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διασαφήνισε πως προτεραιότητα της νέας υπηρεσίας θα είναι να εντοπίσει πως λειτουργούσε το NSU.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.