Η Ayesha Vardag είναι 49 χρονών και έχει χαρακτηριστεί ως η «ντίβα των διαζυγίων», αναλαμβάνοντας υποθέσεις των σούπερ πλουσίων του πλανήτη μας που αναζητούν την καλύτερη δυνατή συμφωνία όταν ο γάμος τους τελειώνει.

Η νομική εταιρεία της έχει την έδρα στο Λονδίνο και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη φήμη της πόλης ως «η πρωτεύουσα των διαζυγίων», όπως παρατηρεί το BBC. Πλούσιοι πελάτες από όλο τον κόσμο απευθύνονται σε εκείνη για το τέλος του γάμου τους, ενώ συχνά υπάρχει «μάχη» ανάμεσα στους συζύγους για το ποιος θα φτάσει πρώτος σε εκείνη προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση προς όφελός του/της.

v1

«Ένα ζευγάρι που χωρίζει θα αρχίσει πραγματικά να τρέχει για το ποιος θα φτάσει σε εμένα και να εκπροσωπήσω την πλευρά του και όχι του άλλου. Πραγματικά έχει να κάνει με το ποιος θα φτάσει σε εμένα πρώτος», σημειώνει η ίδια.

Είναι τέτοια η φήμη της και η επιτυχία της που χρεώνει μια μικρή περιουσία: 795 λίρες την ώρα συν τους φόρους. Η εταιρεία που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια έχει πλέον έσοδα μεγαλύτερα των 10 εκατομμυρίων τον χρόνο.

v2

Πάντως, στον νομικό κόσμο, η επιτυχία της Vardag δεν έχει γίνει θετικά αποδεκτή από όλους, με τους επικριτές της να σημειώνουν ότι ενδιαφέρεται υπερβολικά για την αυτοπροβολή, κάνοντας εμφανίσεις στην τηλεόραση και δείχνοντας μεγάλη επιθετικότητα όσον αφορά τις υποθέσεις της.

v3

Η ίδια απαντά πως απλώς αναγνωρίζει τη σημασία των διασυνδέσεων και ότι σε ορισμένους ανθρώπους δεν αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν να παλεύουν δίκαια. «Είμαι άμεση και αποφασισμένη και παίρνω τη θέση μου στο τραπέζι. Ορισμένοι μπορεί να το βρίσκουν αυτό τρομακτικό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα στοιχείο σεξισμού σε αυτό», απαντά η ίδια.