Σε βίντεο κατεγράφη η στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Στιβ Σκάλις, τραυματίζεται από τα πυρά του 66χρονου Τζέιμς Χόντκινσον.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο Στιβ Σκάλις βρίσκεται στο έδαφος από τα πυρά του 66χρονου δράστη ενώ φίλοι του έχουν συγκεντρωθεί γύρω του προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Tο απόγευμα της Τετάρτης, σήμανε συναγερμός σε γήπεδο μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά βουλευτών που είχαν συγκεντρωθεί για να παίξουν.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δράστης πυροβόλησε περισσότερες απλό 50 φορές τραυματίζοντας τον Σκάλις στο γοφό και ακόμα τρία άτομα.

Ο Σκάλις, υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε ενώ η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Ο δράστης, ο 66χρονος από το Ιλινόις, Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

O άνδρας που άνοιξε πυρ εναντίον των κοινοβουλευτικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οι οποίοι προπονούνταν σε γήπεδο μπέιζμπολ κοντά στην Ουάσιγκτον δεν έκρυβε την οργή του για τον Ντόναλντ Τραμπ στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μιλούσε με τα θερμότερα λόγια για τον Μπέρνι Σάντερς, τον ηγέτη της αμερικανικής αριστεράς, ο οποίος θεωρούσε ότι ήταν ο μοναδικός πολιτικός που κατανοεί την εργατική τάξη.

Ο 66χρονος που έμενε στο Ιλινόι διατύπωνε στον λογαριασμό του στο Facebook τη συμπάθειά του προς τον Μπέρνι Σάντερς, τον πρώην υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Χότζκινσον είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον υποψήφιο στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Μόλις έμαθα ότι ο φερόμενος δράστης (…) είχε προφανώς συμμετάσχει εθελοντικά στην εκστρατεία μου στις προεδρικές εκλογές. Είμαι συγκλονισμένος από αυτήν την ποταπή ενέργεια. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη στην κοινωνία μας και καταδικάζω αυτήν την ενέργεια με τον πλέον σθεναρό τρόπο» ήταν η αντίδραση του γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Τζέιμς Χότζκινσον διατύπωνε τις ιδέες του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και υπέγραφε τακτικά σε λίστες υπογραφών στο change.org, μια πλατφόρμα που προωθεί προοδευτικές ιδέες στο Διαδίκτυο.

«Ο Τραμπ είναι ένας προδότης. Ο Τραμπ κατέστρεψε τη Δημοκρατία μας. Έχει φθάσει η ώρα να καταστρέψουμε τον Τραμπ και την παρέα του» είχε γράψει τον Μάρτιο ο φερόμενος ως δράστης στον λογαριασμό του στο Facebook.