Ότι η καθολική εκκλησία θα πρέπει να επιτρέπει τη χορήγηση αντισυλληπτικών χαπιών στις καλόγριες, με στόχο τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας τους που οφείλεται σε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μόνας καθώς και από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, οι καλόγριες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πληρώνουν τραγικό τίμημα εξαιτίας της ατεκνίας τους. Και αυτό διότι η μη απόκτηση απογόνων τις θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που δεν γεννούν και δεν θηλάζουν έχουν περισσότερους εμμηνορροϊκούς κύκλους κατά τη διάρκεια της ζωής τους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου.

Αντιθέτως το αντισυλληπτικό χάπι έχει φανεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών και της μήτρας χωρίς να οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, σε παλιότερες έρευνες που είχαν γίνει, είχε αποδειχτεί ότι οι γυναίκες που έκαναν χρήση του χαπιού εμφάνιζαν κατά 12% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, εξαιτίας αυτών των μορφών καρκίνου.

Σύμφωνα με τους αυστραλούς επιστήμονες, παρότι το Βατικανό έχει απαγορεύσει τις τεχνητές μεθόδους αντισύλληψης , σε κείμενο που συνέγραψε ένας πρώην Ποντίφικας σημειώνεται ότι οι καλόγριες θα μπορούσαν να λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι εάν η καθολική εκκλησία επιτρέψει τη χρήση χαπιού στις 94.790 καλόγριες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο θα σώσει πολλές από αυτές από σοβαρές νόσους.