Στο δημοτικό σχολείο Thomas E. Kerns στο Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας, οι μικροί μαθητές δεν περιορίζονται στη διδακτέα ύλη των βιβλίων. Στο πλαίσιο του «Gentlemen’s Club», το οποίο παρακολουθούν 48 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού, διδάσκονται επίσης τι να φορούν και πώς αλλά και τους κανόνες savoir vivre στο τραπέζι.

«Το Gentlemen’s Club δεν διδάσκει μόνο πώς να είσαι τζέντλμαν» λέει ένας από τους μαθητές. «Σου μαθαίνει να σέβεσαι τους άλλους και να τους συμπεριφέρεσαι όπως θα ήθελες κι εκείνοι να σου συμπεριφέρονται» προσθέτει ένας άλλος.

«Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να τον αποδεχθείς και να μην αφήσεις κανένας να μπει εμπόδιο σε αυτό» τονίζει.

«Νομίζω πως το Gentlemen’s Club τους προσφέρει μια αίσθηση του ανήκειν» λέει ο διευθυντής Μαρκ Άνταμς, που ξεκίνησε τη λειτουργία της «λέσχης» πέρσι.

«Το θεωρούμε προετοιμασία για την ακαδημαϊκή ζωή. Προετοιμασία για τη συμπεριφορά, την ταυτότητα του πολίτη, επειδή είναι ευθύνη μας να προετοιμάζουμε αυτά τα παιδιά για το επόμενο στάδιο της ζωής τους» συνεχίζει.

7vo87kqy

Η ομάδα συναντάται κάθε δύο Παρασκευές και παίρνει μαθήματα «κανονικής» ζωής, από τον καθαρισμό μιας γειτονιάς μέχρι το πότισμα των λουλουδιών. Δύο φορές τον χρόνο, οι μαθητές απολαμβάνουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων. Έχει κι αυτό τη σημασία του καθώς πολλά από τα παιδιά του σχολείου, όπως εξηγεί το CBS, ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες και έχουν γεύματα δωρεάν ή με μειωμένο κόστος.

Από τους μαθητές, ο ένας θέλει να γίνει δικηγόρος, ο δεύτερος να γράφει τραγούδια- και το Gentlemen’s Club δεν είναι άσχετο με αυτή την κλίση τους. «Μου δίνει αυτοπεποίθηση για να το κάνω, αν δεν την είχα δεν θα κρατούσα το μολύβι κι αυτό δεν θα έγραφε στο χαρτί» εξηγεί ο φέρελπις τραγουδοποιός.

«Έμπλεκα πολύ, είχα φασαρίες» αφηγείται ακόμα ένας μαθητής της «λέσχης». «Αλλά όταν έμαθα για το κλάμπ, έγινα μέλος. Μετά την πρώτη μας συνάντηση ένιωθα καλύτερα, άρχισα να παίρνω και καλύτερους βαθμούς».