Συνάντηση με την ύπατη αρμοστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, είχε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλυσε την πρότασή του για μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Αμμάν της Ιορδανίας

Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει σήμερα διμερή συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την παραμονή του στο Αμάν και στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο έχει θέμα τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει επαφές με ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.

Αύριο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα λάβουν επίσης μέρος ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, η ύπατη αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και άλλοι.