Ξεκινάνε οι απειλητικές δηλώσεις που αναμένονταν μετά και τη θέση των ΗΠΑ για επικείμενη επίθεση στην περιοχή. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον κατά μίας πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι θα απειλούσε την ασφάλεια της περιοχής του Κόλπου.

Όπως δήλωσε ο στρατηγός Γιαντολάχ Τζαβανί σύμφωνα με το πρακτορείο Irna: «Αν οι ΗΠΑ κάνουν το λάθος (να επιτεθούν στο Ιράν), η ασφάλεια της περιοχής θα κινδυνεύσει (…). Η ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου αφορά όλο τον κόσμο ή κανέναν… Ο Κόλπος είναι μία στρατηγική περιοχή. Αν η ασφάλεια της περιοχής κινδυνεύσει, (οι ΗΠΑ) θα φύγουν (από τον Κόλπο) γιατί η απάντησή μας θα είναι αυστηρή. Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας ενάντια σε οποιαδήποτε επιχείρηση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ. Το Ιράν έχει αναπτύξει τις αμυντικές του δυνατότητες για να ενισχύσει τη δύναμη της πειθούς του».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν είχε διαβεβαιώσει ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο.