Λαβρόφ: Ανυποχώρητη στάση απέναντι στους τρομοκράτες στη Συρία

«Η Ρωσία είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την αντίδρασή της στη δολοφονία»


ΚΟΣΜΟΣ
12:16
20/12/2016
Λαβρόφ: Ανυποχώρητη στάση απέναντι στους τρομοκράτες στη Συρία
1
loading

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να τηρηθεί ανυποχώρητη στάση απέναντι στους τρομοκράτες στη Συρία μετά την εν ψυχρώ δολοφονία χθες του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία. «Δεν πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις στους τρομοκράτες» που εμπλέκονται στη συριακή κρίση, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον τούρκο ομόλογό του στη Μόσχα.

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματευτές μας, καθώς και η προσεχής τριμερής συνάντηση μαζί με τον ιρανό ομόλογό μας θα επιτρέψουν να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα συντείνουν στην προώθηση της διαδικασίας διευθέτησης της στη Συρία (...) αλλά χωρίς να γίνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στο Τσαβούσογλου.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την ταχεία αντίδρασή της στη δολοφονία αυτή.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει «το κοινό έργο για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία, όπως και για την ανάπτυξη του συνόλου των διμερών σχέσεων«.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την επομένη της δολοφονίας του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε στην πλάτη από τούρκο αστυνομικό μέσα σε γκαλερί, την ώρα που έπαιρνε τον λόγο στα εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης.

«Ο βασικός στόχος του δράστη ήταν να βλάψει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις και να θέσεις σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει με τις κοινές μας προσπάθειες τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταφράστηκαν στα αγγλικά. «Η Ρωσία όπως και η Τουρκία αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οργανωτές της εγκληματικής ενέργειας να επιτύχουν τον στόχο τους», υπογράμμισε.

Αργότερα σήμερα, ο Λαβρόφ θα έχει διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Συρία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στο τέλος των συνομιλιών αυτών, θα διεξαχθεί τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νίκος χασαπης

    Καλά τι σόι ρωσικές αρκούδες μας λένε, αυτοι ρωσικές κότες έπρεπε να λέγονται . Άκου ειναι ευγνώμονες στην Τουρκία χαχαχα δεν παίζονται οι άνθρωποι. Πρώτα τους ρίχνουν τα αεροπλάνα οι Μογγόλοι,έπειτα τους δολοφονούν τον πρέσβη και ο κοτιν τους έχει και ευγνωμοσύνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει