Η 25χρονη Γκιουλ Καρατσομπάν ανασύρθηκε σήμερα ζωντανή μαζί με δύο συνάδελφούς της, αφού παρέμεινε επί 18 ώρες παγιδευμένη κάτω από σωρούς τσιμέντου και τούβλων.

Ο έρωτας του αρραβωνιαστικού της έσωσε τη νεαρή δασκάλα που είχε παγιδευτεί στα ερείπια ενός εστιατορίου όπου γευμάτιζε με συναδέλφους της όταν χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός στην ανατολική Τουρκία.

Οι διασώστες διαβεβαίωσαν τον απελπισμένο αρραβωνιαστικό της ότι η γυναίκα θα γίνει καλά. «Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει, δεν με νοιάζει τίποτ’ άλλο», είπε ο υποσμηναγός Ονούρ Εριασάρ.

Όταν σημειώθηκε ο σεισμός ο Εριασάρ έφυγε από τη βάση του στη Βαν με προορισμό την πόλη Έρτζις, περίπου 100 χλμ. μακρύτερα, για να βρει την Γκιουλ.

Μιλώντας με φίλους της έμαθε σε ποιο εστιατόριο είχε πάει η 25χρονη. Παρ’ όλο που είχε πέσει το σκοτάδι και το κτήριο είχε μετατραπεί σε ερείπια κατάφερε να το εντοπίσει, άκουσε τις φωνές των εγκλωβισμένων και έπεισε ένα από τα συνεργεία των διασωστών να ξεκινήσει την αναζήτηση επιζώντων.

Σήμερα το μεσημέρι η επιμονή του επιβραβεύτηκε καθώς η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή.

Στην πόλη Βαν κατέρρευσε μια επταώροφη πολυκατοικία όπου διέμεναν περίπου 40 οικογένειες. «Η γυναίκα του θείου μου και τα παιδιά τους είναι εκεί κάτω. Όλα τα σπίτια καταστράφηκαν, μένουμε στο αθλητικό κέντρο» είπε κλαίγοντας μια γυναίκα.

Σε μια άλλη συνοικία της Έρτζις, ένας διασώστης έβγαλε ζωντανό μέσα από ένα Ίντερνετ καφέ ένα αγοράκι περίπου τριών χρονών.

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είδε να ανασύρουν μια γυναίκα και την κόρη της από τα ερείπια ενός εξαώροφου κτιρίου. Από το ίδιο κτίριο όμως ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί.

Ένας 19χρονος απελευθερώθηκε αφού κατάφερε να τηλεφωνήσει από το κινητό του και να δώσει το ακριβές στίγμα του στους διασώστες.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν απεγνωσμένα να ανοίξουν δίοδο ανάμεσα στα χαλάσματα ενός τετραώροφου κτιρίου με οκτώ διαμερίσματα. Από το σημείο υψώνεται καπνός και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει κάποια εστία φωτιάς από κάτω.

Μέχρι στιγμής από το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει ανασυρθεί κανείς, νεκρός ή ζωντανός. Μια γυναίκα όμως υποστήριξε ότι μίλησε με μια φίλη της στο κινητό της τηλέφωνο έξι ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου και ήταν ζωντανή αλλά παγιδευμένη κοντά στη σκάλα του κτιρίου.