Ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο τις προεκλογικής εκστρατείας του, όπως η δέσμευσή του να απαγορεύσει την είσοδο στους μουσουλμάνους και η προειδοποίησή του ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο σύνδεσμος με τον τίτλο «Δήλωση του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ για την πρόληψη της μουσουλμανικής μετανάστευσης», στην οποία ζητούσε να απαγορευτεί πλήρως η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον στον ιστότοπο. Χάθηκαν επίσης ορισμένες λεπτομέρειες των αμυντικών και οικονομικών προτάσεών του καθώς και η λίστα με τους υποψήφιους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το επιτελείο του Τραμπ δεν απάντησε, παρά τις επανειλημμένα αιτήματα να σχολιάσει τις αλλαγές αυτές.

Οι σύνδεσμοι, που τώρα στέλνουν τους χρήστες σε μια σελίδα για την χρηματοδότηση της εκστρατείας, φαίνεται ότι καταργήθηκαν κάποια στιγμή την Τρίτη, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που καταγράφει το ιστορικό άλλων ιστοσελίδων.

Πάντως οι περισσότερες από τις βασικές προτάσεις του Τραμπ παραμένουν στον ιστότοπο, όπως η υπόσχεσή του να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να υποχρεώσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή αυτή, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιστότοπος αυτός προβαίνει σε ανεξήγητες αλλαγές. Είχε αντικατασταθεί επίσης το κείμενο που περιέγραφε την πολιτική υγείας του Τραμπ με μια άλλη εκδοχή. Όταν το πρακτορείο Ρόιτερς επικοινώνησε με τους υπεύθυνους για να ρωτήσει τον λόγο αυτής της αλλαγής, τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα επανέφεραν την αρχική σελίδα, χωρίς τις αλλαγές.