Επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει την τελευταία συνέντευξη της ζωής του για ιερό σκοπό. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από το να εξηγήσει στα παιδιά του γιατί δεν ήταν πάντοτε δίπλα τους.

Πολύ καταβεβλημένος ώστε να μπορεί να ανέβει σκάλες ο Steve Jobs αντιμετώπιζε τη βιογραφία του σαν ένα τελευταίο γράμμα αγάπης στην οικογένεια του.

«Θέλω να με γνωρίσουν τα παιδιά μου» ήταν η απάντηση του στον υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέα Walter Isaacson, όταν ρωτήθηκε γιατί συμφώνησε να εκδώσει τη βιογραφία του παρά το γεγονός ότι κρατούσε την ιδιωτική του ζωή σαν επτασφράγιστο μυστικό.

«Δεν ήμουν πάντα εκεί γι’ αυτούς και θέλω να ξέρουν τους λόγους και να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έκανα», δήλωσε στον συγγραφέα που τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Ο Walter Isaacson μιλώντας για τη συνάντηση του με τον Steve Jobs είπε ότι πονούσε τόσο που είχε μετακομίσει σε δωμάτιο στο ισόγειο για να μην ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, αλλά ότι το μυαλό του ήταν ακόμη κοφτερό και το χιούμορ του αστείρευτο.

Λόγω της υπερβολικής ζήτησης που έχει η βιογραφία του Steve Jobs, ο εκδότης άλλαξε την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής από την 21η Νοεμβρίου στην 24η Οκτωβρίου.