Οργή και έντονα παράπονα έχουν προκληθεί απέναντι στην πλατφόρμα πώλησης προϊόντων Amazon μετά την πώληση κάποιον αραβικών στολών.

Ο διαδικτυακός γίγαντας πώλησης προϊόντων προσέφερε στους άνδρες πελάτες την ευκαιρία να ντυθούν με μια αραβική ενδυμασία, ανάλογη κόμμωση και μούσι με την εικόνα να δείχνει, σύμφωνα με τη Daily Mail, έναν ανοιχτόχρωμο άνδρα του οποίου η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες θα μπορούσαν να επιλέξουν μια σέξι ισλαμική ενδυμασία με μπούρκα. Η διαφήμιση ανέφερε ότι η στολή είναι κατασκευασμένη από ένα υπέροχο, απαλό υλικό και έχει όλα τα αξεσουάρ, ακόμη και «πέπλο προσώπου».

Πολλοί πελάτες, όμως, έκαναν επίθεση στην εταιρεία λέγοντας ότι πρόκειται για μια ρατσιστική κίνηση μέσω της ενδυμασίας αυτής. Ένας χρήστης έγραψε στην κριτική: «Είστε όλοι αηδιαστικά ρατσιστές. Η κουλτούρα μου δεν είναι τα ρούχα σας» ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός ενός ανθρώπου δεν είναι μια φανταχτερή ενδυμασία». Τα παράπονα των χρηστών άρχισαν να αυξάνονταν και οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες λέγοντας ότι πρόκειται για προσβολή της θρησκείας και ότι η κίνηση αυτή από την Amazon ήταν απαράδεκτη.

Μετά από τα εκατοντάδες σχόλια, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει και τα δύο προϊόντα. Εκπρόσωπος του Amazon σχολίασε: «Όλοι οι πωλητές της πλατφόρμας πρέπει να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές των πωλήσεων μας και εκείνοι που δεν το κάνουν θα υπόκεινται σε συγκεκριμένες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απενεργοποίησης του λογαριασμού τους. Το εν λόγω προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο».