Η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν διηγείται στο «Le Bal des Hypocrites» (O Χορός των Υποκριτών) την εκδοχή της για την υπόθεση με τον Ντομινίκ Στρος Καν, πώς την ξεπέρασε και τι ήταν αυτό που την οδήγησε να προσφύγει στην δικαιοσύνη για απόπειρα βιασμού κατά του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τον Ιούλιο.

Το βιβλίο αυτό που θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στις 13 Οκτωβρίου σε μια πρώτη έκδοση 40.000 αντιτύπων, μπορεί να θεωρηθεί ως το «Κατηγορώ» μιας πληγωμένης γυναίκας, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Diable Vauvert.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2007 σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο που ετοίμαζε, η Μπανόν κατηγορούσε τον Στρος-Καν για την άσκηση σεξουαλικής βίας εναντίον της το 2003.

Η μαρτυρία αυτή ήρθε ξανά στην επιφάνεια στις 15 Μαΐου, όταν «έπεσε η βόμβα» με την υπόθεση Στρος-Καν στις ΗΠΑ, όπου ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείτο για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Θέλοντας να αποφύγει τους δημοσιογράφους, η Μπανόν είχε αποφασίσει τότε να μην μιλήσει άλλο, παρά μόνον μέσω του δικηγόρου της Νταβίντ Κουμπί, αλλά επέμεινε στις κατηγορίες της και προσέφυγε εντέλει στη δικαιοσύνη στις 4 Ιουλίου του 2011 κατά του Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην τηλεόραση.

«’Η Υπόθεση’ είναι μόνον για μια ζωή που πέταξαν στα σκουπίδια. Μόνον η ζωή μου που την κατέστρεψαν όπως σχίζουν ένα κακό σχέδιο», γράφει η Μπανόν στο βιβλίο της.

Η Μπανόν, γεννημένη το 1979, έχει συγγράψει κι άλλα βιβλία, μεταξύ των οποίων τρία μυθιστορήματα, τα οποία εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή της: «J’ai oublie de la tuer», «Trapeziste», «Daddy Frenesie» και ένα δημοσιογραφικό δοκίμιο: «Erreurs avouees au masculin».