Την επιθυμία του να επανασυστήσει μία νέα “ΕΣΣΔ” διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο του σε ρωσική εφημερίδα, το οποίο θα δημοσιευτεί σήμερα. Ο ηγέτης της Ρωσίας σημείωσε ότι θέλει να επανασυνδέσει τα πρώην κράτη-μέλη της Σοβιετικής Ένωσης, δημιουργώντας μια «Ευρασιατική Ένωση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters. Ως στόχο του εγχειρήματος αυτού υπογράμμισε τη δημιουργία ενός παντοδύναμου οικονομικά -ομοσπονδιακού πιθανότατα – κράτους, το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης που τείνει πλέον να επηρεάσει ολόκληρη την υφήλιο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι αυτή η δήλωση του Πούτιν, είναι η πρώτη του για την εξωτερική πολιτική της χώρας, μετά την ανακοίνωση του προηγούμενου μήνα για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

“Η καινούρια ένωση θα βασιστεί πάνω στην ήδη υπάρχουσα τελωνειακή ένωση με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, η οποία το 2011 θα επιτρέπει την ελεύθερη εμπορία και μεταφορά κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού” ανέφερε ο πιθανότατα νέος πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ κλείνοντας έθεσε ως απώτερο στόχο την ολοκλήρωση μίας Ευρασιατικής Ένωσης.