Τι κι αν η χώρα μπαίνει σε τούνελ λιτότητας; Οι αποκαλύψεις για τις «ροζ» περιπέτειες του Καβαλιέρε συνεχίζονται, ενώ ο ίδιος, αδιόρθωτος, εξοργίζει με τις δηλώσεις του Ιταλούς και Ευρωπαίους.

Υπάρχει έστω κι ένας λόγος για τον οποίο ο Μπερλουσκόνι δεν πρέπει να παραιτηθεί;. Η γεμάτη αγανάκτηση απορία διατυπώθηκε δημόσια από τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και αποτελεί μια περιεκτική περίληψη των δηλώσεων της αντιπολίτευσης που ζητά σύσσωμη από τον Ιταλό πρωθυπουργό να της… αδειάσει τη γωνιά, μετά τον ποταμό αποκαλύψεων στο πλαίσιο του σκανδάλου με τον επιχειρηματία-προαγωγό Τζιανπάολο Ταραντίνι και τα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα».

Εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για την Ευρωζώνη και για την ίδια την Ιταλία -η οποία, παρότι πρόσφατα ενέκρινε δυσβάσταχτο πακέτο λιτότητας, μπήκε στη λίστα των θυμάτων του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors-, οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι ο Καβαλιέρε ασκεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα «στον ελεύθερο χρόνο του».
Τουλάχιστον έτσι ακούγεται να λέει -αστειευόμενος- σε παλιότερη τηλεφωνική συνομιλία, μία από τις χιλιάδες που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.

Κανείς όμως δεν φάνηκε να εκτιμά το ιδιόρρυθμο χιούμορ του. Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», οι αντίπαλοί του διατείνονται ότι εν μέσω κρίσης η Ιταλία δεν έχει την πολυτέλεια να βασίζεται σε έναν ηγέτη ο οποίος εκβιάζεται και ασχολείται με τη χώρα μόνο όταν του περισσεύει χρόνος. Η «Repubblica» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Μπερλουσκόνι θα περάσει στην ιστορία ως «πρωθυπουργός από… χόμπι».

Ο Καβαλιέρε υποστήριξε ότι έκανε πλάκα, ότι στην πραγματικότητα δουλεύει 20 ώρες την ημέρα και δεν έχει καμία διάθεση αποχώρησης, παρά τα σκάνδαλα και τους δικαστικούς πονοκεφάλους.