Μια γυναίκα που ζει με ένα νεφρό 100 ετών το οποίο έγινε μέσω της δωρεάς οργάνων από τη μητέρα της, κατά τη δεκαετία του 1980 θεωρείται ότι έχει το παλαιότερο επιτυχώς μεταμοσχευμένο νεφρό στον κόσμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Η Sue Westhead έλαβε το μόσχευμα το 1973, όταν η μητέρα της ήταν 57 ετών. Τώρα, 43 χρόνια μετά η γυναίκα είναι ακόμη υγιής και μιλάει για την ιστορία της. Οι γιατροί συνήθως εκτιμούν ότι μια μεταμόσχευση από ζώντα δότη θα διαρκέσει 20 χρόνια το πολύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα αλλά η Sue μοιράστηκε την ιστορία της που διαψεύδει τις προβλέψεις. Διαγνώστηκε με νόσο στα νεφρά και είχε μόνο το ένα δέκατο της φυσιολογικής νεφρικής λειτουργίας. Σήμερα, στα 68 θυμάται πόσο αγχωνόταν για το πώς θα πάει η μεταμόσχευση.

kidney2

«Ήταν μια πολύ τρομακτική στιγμή γιατί ακόμη και όταν ήμουν στο θάλαμο κάποιοι άνθρωποι δεν τα κατάφερναν και πέθαιναν. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως αν ζήσω πέντε χρόνια θα ήμουν ευτυχισμένη. Αυτό ήταν πριν 43 χρόνια και το νεφρό μου οδεύει προς τα 101 το Νοέμβριο.

kidney3

Η μητέρα μου κυριολεκτικά μου έδωσε ζωή γιατί πραγματικά δεν θα ζούσα περισσότερο. Μπορούσα με δυσκολία να περπατήσω, είχα διαφορετικό χρώμα, ήμουν κίτρινη και ξαφνικά απέκτησα μια ρόδινη λάμψη» λέει η ίδια και προσθέτει ότι έπαιρνε 20 χάπια την ημέρα για να βεβαιωθεί ότι το νεφρό της δεν θα απορριφθεί. Η μητέρα της θα ήταν 101 φέτος, όπως λέει και αποτίει φόρο τιμής στη «καλά γονίδια» της.

kidney4

Η ίδια με την ιστορία της θέλει να δώσει κουράγιο σε όσους έχουν περάσει μια παρόμοια διαδικασία με τη δική της και να εμπνεύσει για τη δωρεά οργάνων.

kidney001