Η Cynthia Williams ανέθρεψε τους 26 και 18 ετών γιους της, Joseph και Mathew αντίστοιχα, ακολουθώντας μια μάλλον ανθιυγιεινή δίαιτα με ντόνατ, τηγανιτά και πίτσες.

Παρόλο που η ίδια αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, που την ανάγκασαν να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για να διατηρηθεί στη ζωή, η αμετανόητη μητέρα δε σκοπέυει να φροντίσει να αλλάξουν τα παιδιά της διατροφικές συνήθειες υποστηρίζοντας ότι το φαγητό είναι το μόνο πράγμα που τα κάνει ευτυχισμένα.

Σήμερα τα υπέρβαρα παιδιά της ζυγίζουν μαζί 381 κιλά και οι γιατροί τονίζουν τόσο στους ίδιους όσο και στη μητέρα τους ότι η μη μείωση βάρους ενδέχεται να τους οδηγήσει σύντομα στο θάνατο.

Ωστόσο, η 48χρονη μητέρα επιμένει: «Αναγνωρίζω ότι είναι δικό μου λάθος το γεγονός ότι είναι υπέρβαροι κι ότι το φαγητό τους σκοτώνει. Ομως δεν μπορώ να σταματήσω. Ταΐζω τα παιδιά μου μέχρι θανάτου. Μετά το χειρουργείο προσπάθησα να ακολουθήσουμε όλοι μας έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.



Ήθελα και τα αγόρια να χάσουν βάρος, όπως έχασα εγώ, όμως με φυσιολογικό τρόπο. Ωστόσο, τους είναι δύσκολο να μένουν σπίτι όλη την ώρα. Είναι υπερβολικά υπέρβαροι για να εργάζονται ή να γυμνάζονται ή ακόμα και για να βγουν έξω με φίλους. Το μόνο πράγμα που μπορώ να τους προσφέρω για να τους κάνω ευτυχισμένους είναι τους ταΐζω».



Και συνεχίζει: «Ήμουν παντρεμένη για εννιά χρόνια και ήμουν πολύ δυστυχισμένη. Ένιωθα άσχημα που τα παιδιά μεγάλωναν σε ένα τέτοιο περιβάλλον γι αυτό όταν τελικά εγκατέλειψα το σύζυγό μου, αποφάσισα να τους δίνω ό,τι θέλουν για να τους κάνω ευτυχισμένους. Γι’ αυτό τους επέτρεπα να τρώνε ό,τι λιχουδιές ήθελαν. Σύντομα όμως αυτή η χαρά μετατράπηκε σε μια πολύ θλιβερή κατάσταση λόγω του βάρους που είχαν αποκτήσει. Το Mathew τον παρενοχλούσαν τόσο πολύ στο σχολείο που αναγκάστηκε τελικά να το παρατήσει ενώ ο Joseph δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ήμασταν απογοητευμένοι και το μόνο που μας ευχαριστούσε ήταν κι άλλο φαΐ».

Τα λεγόμενα της μητέρας του επιβεβαίωσε και ο Joseph λέγοντας ότι το μόνο που τον κρατάει στη ζωή είναι το φαγητό.