Μια έφηβη 15 ετών κόντεψε να χάσει τη ζωή της από τοξική δηλητηρίαση στο αίμα που της προκάλεσε το ταμπόν, που χρησιμοποίησε για την έμμηνο ρύση της.

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μία στο εκατομμύριο.

Η Paige Roffey βρισκόταν στο σπίτι της στο Rayleigh του Essex όταν ξαφνικά λιποθύμησε από το σύνδρομο τοξικού σοκ που της προκάλεσε το ταμπόν που είχε χρησιμοποιήσει τέσσερις ώρες πριν.

Αρχικά οι γιατροί που την εξέτασαν στο νοσοκομείο της είπαν να πάει σπίτι της, νομίζοντας ότι είχε κάποια ίωση. Τελικά το νεαρό κορίτσι οδηγήθηκε ξανά στο νοσοκομείο, όταν λιποθύμησε για δεύτερη φορά την ώρα που έκανε ντουζ.

Η μητέρα της Sarah, είπε ότι οι γιατροί της ενημέρωσαν ότι η κόρη της ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και την έβαλαν σε τεχνητό κώμα για δύο ημέρες.

«Καθόμουν δίπλα στην κόρη μου και σχεδίαζα την κηδεία της. Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρει» είπε.

Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας της Paige βελτιώθηκε σημαντικά και τελικά βγήκε από το νοσοκομείο μετά από 10 ημέρες.

Τώρα, τόσο η μητέρα όσο και η κόρη θέλουν να ενημερώσουν τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη χρήση ταμπόν.

Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια πολύ σπάνια αλλά εξαιρετικά σοβαρή αρρώστια που προκαλείται από βακτηριακές τοξίνες.

Εμφανίζεται σε περίπου 20 ανθρώπους το χρόνο και προκαλείται από μια πληγή, όπως ένα κάψιμο ή το τσίμπημα ενός εντόμου.

Μόνο δύο από αυτά τα περιστατικά σχετίζονται με τη χρήση ταμπόν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος υπάρχει και αυξάνεται όταν μια γυναίκα αφήνει μέσα στο σώμα της το ταμπόν για πολύ ώρα, αλλά επισημαίνουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που και μόνο λίγες ώρες είναι αρκετές για να προκαλέσουν το τοξικό σοκ, αν ο οργανισμός των γυναικών δεν έχει αρκετά αντισώματα για να «καταπολεμήσουν» τις λοιμώξεις που προκαλεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.