Επίθεση από αετό δέχθηκε ένα αγόρι σε επίδειξη αρπακτικών σε πάρκο στην Αυστραλία. Το αγόρι, που εκτιμάται πως είναι περίπου 7χρονών, τη γλίτωσε με μια βαθιά γρατζουνιά στο πρόσωπο και είναι μάλλον τυχερό, αν δει κανείς τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν μαζί με τον 7χρονο, φορούσε φούτερ με κουκούλα και ανεβοκατέβαζε συνέχεια το φερμουάρ του.

Όπως έγραψε η Christine O’Connelly που φωτογράφισε τη στιγμή της επίθεσης «για κάποιο λόγο μάλλον αυτό δεν άρεσε στον αετό και αντί να πετάξει από πάνω τους πέταξε κατευθείαν προς το αγόρι και του επιτέθηκε. Η επίδειξη ακυρώθηκε και ο μικρός μεταφέρθηκε στο ιατρείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών. Ήταν πολύ τυχερός».

«Ο αετός πέταξε πάνω από το πλήθος και προσπάθησε να αρπάξει το κεφάλι του παιδιού», περιέγραψε και ο Keenan Lucas, που ήταν παρών. «Ήταν σαν να ήθελε να τον σηκώσει, όπως όταν κυνηγά ένα μικρό ζώο και το παίρνει μαζί του ψηλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο το αγόρι ούρλιαζε και η μαμά του είχε πανικοβληθεί.

Όπως σχολίασε εκπρόσωπος του πάρκου στη Daily Mail, το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Η επίδειξη με τους αετούς είναι δημοφιλής ατραξιόν όπου οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν κοντά σε αρπακτικά.

Ο συγκεκριμένος αετός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί της Αυστραλίας με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 2,3 μέτρα.

aetos2 aetos1 aetos3 aetos4