Δεν φαίνεται να το βάζει κάτω ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τα μικρά ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις σχετικά με το πόσοι εγκρίνουν το έργο του, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν χθες από το NBC News.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θεωρεί τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ αξιόπιστους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Με την ανεργία να ξεπερνά το 9% περίπου 14 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτος.

«Η αλήθεια είναι πως ο αμερικανικός λαός πέρασε την χειρότερη οικονομική κρίση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης και είναι κατανοητό ότι δεν έχει υπομονή», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι όλες οι ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση ήταν σωστές και πως αν δεν είχαν γίνει τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

«Ήταν κυβερνήτης μιας μεγάλης πολιτείας και ξέρετε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι ένας αξιόπιστος υποψήφιος όπως και ο κ. Ρόμνεϊ και άλλοι» είπε σε ερώτηση για τον Πέρι, που είναι φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα.

«Αν ανησυχούσα δεν θα ήμουν εδώ. Υπολειπόμουν κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες την ίδια εποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών», κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.