Υπέκυψε ο αιγύπτιος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί τον Αύγουστο στα σύνορα με το Ισραήλ, στο επεισόδιο κατά το οποίο είχαν σκοτωθεί πέντε αστυνομικοί από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, γεγονός που προκάλεσε κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα μια αιγυπτιακή, μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή Ένωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ιμάντ Αμπντέλ Μάλακ υπέκυψε στα τραύματά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου.

Το θύμα ήταν ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι πέντε αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες κατεδίωκαν τους δράστες τριπλής επίθεσης κοντά στην πόλη Εϊλάτ, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Κατά την τριπλή αυτή επίθεση σκοτώθηκαν οχτώ Ισραηλινοί.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε απαιτήσει από το Ισραήλ να ζητήσει επισήμως συγγνώμη. Η ισραηλινή κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό.

Οι διμερείς σχέσεις που εισήλθαν σε μια περίοδο έντασης μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, επιδεινώθηκαν μετά το θάνατο των αστυνομικών.

Μια νέα κρίση ξέσπασε στις σχέσεις των δυο χωρών μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση το βράδυ της Παρασκευής εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, το 1979.