Χωρίς νερό το 70% των νοικοκυριών στην Τρίπολη

Βασιλιάς η αυτοκράτορας σχεδιάζει να ανακηρυχθεί ο Καντάφι


ΚΟΣΜΟΣ
20:05
28/08/2011
Χωρίς νερό το 70% των νοικοκυριών στην Τρίπολη
loading

Περίπου το 70% των νοικοκυριών στο κέντρο της Τρίπολης δεν έχουν ή έχουν λίγο τρεχούμενο νερό λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά δεν στερούνται πόσιμου νερού, καθώς αυτό διανέμεται στα τεμένη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα έγγραφο που επικαλείται εφημερίδα στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο Καντάφι σχεδιάζει να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας. Παράλληλα η Γουϊνέα αναγνώρισε σήμερα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, ενώ το Ιράν ανακοίνωσε ότι προσέφερε μυστικά βοήθεια στους Λίβυους εξεγερμένους πριν να πέσει η Τρίπολη.

Αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών διευκρίνισε ότι τα προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας έχουν πολύ λίγο πληγεί από έλλειψη τρεχούμενου νερού, καθώς τα σπίτια διαθέτουν ιδιωτικά πηγάδια από όπου αντλούν νερό.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Ας-Σαρκ αλ Άουσατ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, αποκάλυψε σήμερα ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι σχεδιάζει να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας της Λιβύης αν οι δυνάμεις του κέρδιζαν τη μάχη κατά των αντικαθεστωτικών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά του Καντάφι αποκαλύφθηκαν όταν βρέθηκε ένα εσωτερικό έγγραφο στο εγκαταλελειμμένο γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τρίπολη από τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Το έγγραφο αυτό έφερε ημερομηνία 15ης Ιουλίου και αναφερόταν σε μια στρατηγική οκτώ σημείων για την κινητοποίηση των φυλών της Λιβύης με στόχο να εγκαθιδρυθεί εκ νέου ο έλεγχος του καθεστώτος στη χώρα.

«Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα όλοι οι αρχηγοί των φυλών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έρθουν για να συναντήσουν και να ανακηρύξουν τον Καντάφι βασιλιά ή αυτοκράτορα», επισημαινόταν στο έγγραφο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Γουϊνέας Άλφα Κοντέ δήλωσε ότι η Γουϊνέα αναγνωρίζει επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων αντικαθεστωτικών ως τον νόμιμο και θεμιτό εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Τζαμ-ι-Τζαμ ότι το Ιράν προσέφερε μυστικά ανθρωπιστική βοήθεια στους Λίβυους εξεγερμένους πριν από την πτώση της Τρίπολης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει