Σλοβένος διπλωμάτης τραυματίστηκε στις Βρυξέλλες

Γκάουκ: Από κοινού θα υπερασπίσουμε τις ευρωπαϊκές μας αξίες


ΚΟΣΜΟΣ
14:36
22/03/2016
Σλοβένος διπλωμάτης τραυματίστηκε στις Βρυξέλλες
loading

Σλοβένος διπλωμάτης τραυματίστηκε στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Καρλ Εργιαβέτς.

Ο διπλωμάτης τραυματίστηκε κατά την έκρηξη στο μετρό καθώς κατευθυνόταν προς την εργασία του, βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ στη συλλυπητήρια επιστολή του προς το βασιλιά του βελγίου Φίλιππο, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, γράφει: «Οι ειδήσεις για τις απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών με συντάραξαν βαθιά. Καταδικάζω κατηγορηματικά τα φοβερά εγκλήματα, τα οποία προκάλεσαν πολλά θύματα. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό του Βελγίου. Από κοινού θα υπερασπίσουμε τις ευρωπαϊκές μας αξίες, την ελευθερία και τις δημοκρατία».

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τα γεγονότα, εκφράζουμε τη θλίψη μας στο βελγικό λαό και συναισθανόμαστε τον πόνο των οικογενειών και των φίλων των θυμάτων. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εύχομαι στους συγγενείς τους δύναμη και στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», συμπληρώνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει