Η Claira Hermet υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η συνέχεια της ζωής της είναι μάλλον αναπάντεχη καθώς γυρίζει τον κόσμο πηγαίνοντας μόνο σε μέρη που της λένε άγνωστοι να επισκεφθεί και καλώντας τους να ψηφίσουν τις επόμενες κινήσεις της. Τον περασμένο Ιανουάριο η Claira, από το Λονδίνο, μπήκε στο χειρουργείο και αφαίρεσε το στήθος της αφότου οι εξετάσεις είχαν δείξει πως είχε ένα «ένοχο» γονίδιο, το οποίο στοίχισε τις ζωές της μαμάς και της αδελφής της.

travskdamsd2
Βραζιλία
Μετά την επέμβαση η 28χρονη πούλησε σχεδόν όλα τα υπάρχοντά της στο eBay, έβαλε τα υπόλοιπα σε ένα σακίδιο και κάλεσε τους αναγνώστες του blog της να αποφασίσουν ποιες χώρες και πόλεις θα ήθελαν να επισκεφθεί. «Όταν πέθανε η αδελφή μου αποφάσισα να βρω τον τρόπο να είμαι ευτυχισμένη», λέει στην εφημερίδα Sun. «Εκείνες (η μητέρα και η αδελφή της) μπορεί να μη ζουν πια αλλά εγώ ζω και ήθελα να ζήσω και για τις τρεις μας. Μετά την επέμβαση ένιωθα την ανάγκη να ταξιδέψω κι έτσι αποφάσισα να το κάνω. Δεν είχα τίποτα να χάσω, είχα πολλά να κερδίσω». Έτσι η 28χρονη αποχαιρέτησε την οικογένειά και τους φίλους της και πέταξε για τα Μπαρμπέιντος, καταγράφοντας το ταξίδι της στο blog της My Life Your Hands. Είχε προαποφασίσει τις ηπείρους και ορισμένες από τις χώρες πριν ξεκινήσει, αφήνοντας τα υπόλοιπα στα χέρια αγνώστων.
travskdamsd3
Πριν τη μαστεκτομή η 28χρονη έφτιαξε εκμαγείο του στήθους της από γύψο
Πέρασε ένα μήνα σε νησιά της Καραϊβικής, τα οποία αγαπούσε ήδη καθώς την είχαν βοηθήσει να ξεπεράσει τη βουλιμία από την οποία έπασχε, οκτώ χρόνια πριν. «Είναι η ενέργεια, μόλις πάτησα το πόδι μου εκεί ένιωσα σαν στο σπίτι μου», περιέγραψε. Από εκεί ταξίδεψε στον Παναμά και στη συνέχεια στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Δεν το πίστευα πως ήμουν εκεί, ήταν σχεδόν μαγικό. Βρισκόμουν εκεί με ανθρώπους που ήταν τελείως άγνωστοι και σήμερα είναι φίλοι ζωής», γράφει.
travskdamsd4
Ρίο ντε Τζανέιρο
«Ήταν τόσο λυτρωτικό να μιλάς για πράγματα με ανθρώπους που έχουν ο καθένας διαφορετική οπτική- ήταν συγκινητικό». Η Claira εξηγεί πως το ταξίδι της έχει στόχο να βρει αυτό που λείπει από τη ζωή της: η ηρεμία, η ειρήνη. «Δεν νομίζω πως την έχω βρει ακόμα», γράφει. «Όταν είσαι σπίτι και συγκινείσαι έχεις πολλά που σε αποσπούν αλλά όταν ταξιδεύεις μόνος δεν υπάρχει αυτό, έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Είναι μια έντονη εμπειρία».
travskdamsd5
Βραζιλία
Το blog της δεν τη βοήθησε μόνο να καταγράψει αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή της αλλά και να εμβαθύνει τη σχέση της με τον πατέρα της. «Είμαστε πολύ κοντά αλλά δεν το δείχνουμε. Διαβάζοντας το blog μου νομίζω πως συνειδητοποίησε τι σήμαινε για μένα όλη αυτή η διαδικασία. Τώρα καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ταξίδι για μένα», σημειώνει. aksf Στόχος της είναι να γράψει έναν οδηγό αυτοβοήθειας και πνευματικό οδηγό που θα απευθύνεται στους νέους ανθρώπους με τίτλο «Things I Wish My Mum Had Told Me». Για να παρακολουθήσετε τις περιπέτειές της διαβάστε το blog της εδώ.
travskdamsd6
Βραζιλία