Τετράχρονο αγόρι καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή κρίθηκε ένοχο για φόνο- αλλά όλα ήταν ένα λάθος, σύμφωνα με τις Αρχές της Αιγύπτου, όπου συνέβη το περιστατικό αυτό.

Ο μικρός Ahmed Mansour Karni καταδικάστηκε για συμμετοχή στις αιματηρές εξεγέρσεις του 2014- δηλαδή όταν εκείνος ήταν 2 ετών.

Ο Karni ήταν καταζητούμενος για φόνο, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση ζημιάς σε ιδιοκτησία του δημοσίου. Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου στη Δυτική Αίγυπτο, που διαχειρίστηκε την υπόθεση του μικρού, παραδέχθηκε πως όλα είναι ένα λάθος.

Το μπέρδεμα δημιουργήθηκε επειδή το αγόρι έχει παρόμοιο όνομα με έναν 16χρονο- που αντιμετώπιζε τις σχετικές κατηγορίες και θα αντιμετώπιζε και την ποινή ισόβιας κάθειρξης: τον  Ahmed Mansour Qurani Sharara

Ο συνήγορος του παιδιού υποστήριξε πως ο δικαστής δεν πρέπει καν να διάβασε τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, καθώς το πιστοποιητικό γέννησης του αγοριού ήταν μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια όμως η υπόθεση μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό δικαστήριο όπου το αγόρι καταδικάστηκε ερήμην.