Εγκλωβίστηκε για τουλάχιστον μισή μέρα, για 13 ώρες στο αεροδρόμιο γιατί αρνήθηκε να βγάλει το τουρμπάνι που φορούσε. «Αγαπητή εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Μπορεί να καθυστερήσω λίγο καθώς η @aeromexico δεν μου επιτρέπει να πετάξω φορώντας το τουρμπάνι μου. Μην αρχίσετε την επίδειξη χωρίς εμένα #LoveNotFear #FearisanOpportunitytoEducate». Αυτό είναι το κείμενο που ανέβασε στο Instagram το μοντέλο, ηθοποιός και σχεδιαστής κοσμημάτων Γουάρις Αλουγουάλια, το οποίο συνόδευε κάμποσες φωτογραφίες που πόσταρε από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού.

Από τον Αλουγουάλια, που ανήκει στην κοινότητα των σιχ, ζητήθηκε να βγάλει το τουρμπάνι του- προκειμένου να γίνει ο έλεγχος- σε έναν ιδιωτικό χώρο. Κάτι που δεν έγινε δεκτό. Μιλώντας στην εφημερίδα Daily News εξήγησε πώς «το να βγάλει το τουρμπάνι δεν είναι κάτι που το κάνει δημοσίως. Είναι αντίστοιχο με το να ζητούν από κάποιον να βγάλει τα ρούχα του. Στην αρχή έτρεμα. Δεν είναι ωραίο να σου λένε πώς δεν επιτρέπεται να πετάξεις με το αεροπλάνο για κάτι που φοράς ή εξαιτίας των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων», ανέφερε ο Ινδός.

Για τους σιχ το τουρμπάνι αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τη σύνδεση με τη δικαιοσύνη και την πίστη. Η εταιρία Aero Mexico δεν ζήτησε συγνώμη από το μοντέλο, αλλά εξέδωσε μια ανακοίνωση αιτιολογώντας την απόφαση της καθώς αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί για την ασφάλεια των πτήσεων εκφράζοντας τη λύπη της για την οποία ταλαιπωρία των επιβατών εξαιτίας της εφαρμογής αυτών των κανονισμών.

isd isd2