Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 29 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία Άιοβα, μόλις δέκα ημέρες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του προσώπου που θα είναι υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η Κλίντον «διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί του πλησιέστερου αντιπάλου της», του γερουσιαστή Σάντερς, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Loras College. Η Χίλαρι Κλίντον αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ένας τρίτος διεκδικητής του χρήματος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Την 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics / Des Moines Register. Η πρώην ΥΠΕΞ φερόταν να συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου και ο πρώην γερουσιαστής του Βερμόντ το 40%.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.