Το γραφείο της είναι το… κόκπιτ του αεροσκάφους της και όσοι έχουν δει από κοντά τα όσα κάνει εκεί ψηλά στον αέρα η ξανθιά αυτή πιλότος, σίγουρα μένει άφωνος. Η ρωσίδα Svetlana Kapanina, δεν είναι μια απλή πιλότος- κάνει ακροβατικά και άλλα παράτολμα πετάγματα και μανούβρες που μόνο οι αρκετά τρελοί θα επιχειρούσαν.

Η ίδια κατέχει το ρεκόρ στην κατηγορία World Aerobatic Championships (κερδίζει σχεδόν κάθε χρόνο τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα ακροβατικά με αεροπλάνο στη κατηγορία γυναικών)και έχει λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, στο εναέριο σόου Sochi Olympic Sky το 2015.

Τα βίντεο με τις συμμετοχές της σε παρόμοια σόου, γίνονται αυτόματα viral χάρη στα ιλιγγιώδη ακροβατικά που εκτελεί. Η 48χρονη γεννήθηκε στο σημερινό Καζακστάν και από αρκετά μικρή εκδήλωσε μια τάση προς τα μηχανοκίνητα –στα μαθητικά της χρόνια είχε μοτοσικλέτες και άλλα τετράτροχα και δίτροχα οχήματα αλλά γρήγορα μεταπήδησε και στα εναέρια μέσα. Πιλοτάρει από 19 ετών και ήδη είναι μέλος της ομάδας εναέριων ακροβατικών της Ρωσίας.

svetlana svetlana2 svetlana3 svetlana4 svetlana5 svetlana6

Δείτε μερικά από τα βίντεο που κόβουν την ανάσα: