Δύο Ελβετοί, ο Ολιβιέ Νταβίντ Ος, 31 ετών και η Ντανιέλα Βίντμερ, 28 ετών, βρίσκονται στα χέρια του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) από την αρχή του μήνα.

Παρόλο, που δεν δόθηκαν αποδείξεις, φωτογραφίες ή βίντεο, που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό, ο Ουάλι – Ουρ Ρεχμάν, δεύτερος τη τάξει του κινήματος, επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι το ζευγάρι των Ελβετών είναι σε ασφαλές σημείο και είναι μία χαρά στην υγεία τους.

Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «ενημερώθηκε γι’ αυτές τις πληροφορίες» χωρίς όμως να τις επιβεβαιώσει ή να τις σχολιάσει. «Οι σχετικές υπηρεσίες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους με στόχο την επιστροφή των δύο ελβετών υπηκόων σώων στην Ελβετία», ανέφερε απλώς.

Ο Ουάλι-Ουρ Ρεχμάν δήλωσε ότι το TTP επιθυμεί «να τους ανταλλάξει με την Ααφία Σιντίκι», μία πακιστανή επιστήμονα η οποία βρίσκεται σε αμερικανική φυλακή επειδή προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον αμερικανών στρατιωτών το 2008 στο Αφγανιστάν.

«Θα αφήσουμε ελεύθερο το ζευγάρι των Ελβετών αν οι ΗΠΑ απελευθερώσουν την Ααφία Σιντίκι. Τα λύτρα δεν είναι επιλογή. Η απελευθέρωσή τους θα γίνει μόνο σε αντάλλαγμα με την ελευθερία της Ααφία Σιντίκι», πρόσθεσε ο Ουάλι-Ουρ Ρεχμάν.