Τον Δεκέμβριο του 1770 γεννήθηκε στη Βόννη ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν είναι γνωστή κι έτσι η Google τιμά τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία βαφτίστηκε.

Στο Doodle της, η Google καλεί τους χρήστες να θυμηθούν ορισμένα από τα πιο γνωστά, παγκοσμίου φήμης, έργα του κορυφαίου συνθέτη και πιανίστα και μάλιστα να τον βοηθήσουν να βάλει σε σειρά τις παρτιτούρες του που μπερδεύονται.

Ο Μπετόβεν δημοσίευσε στα 12 του την πρώτη του σύνθεση και χαρακτηρίστηκε ο νέος Μότσαρτ. Η αξία του άρχισε να αναγνωρίζεται πρώτα ως πιανίστα και στη συνέχεια και ως συνθέτη.

Άρχισε να χάνει την ακοή του σταδιακά από την ηλικία των 26 ετών, το 1796 (κατά άλλους αρχίζει λίγα χρόνια αργότερα) και, περίπου το 1820, θεωρείται πως ήταν ολοκληρωτικά κωφός. Το γεγονός αυτό προκαλούσε μεγάλη θλίψη στον Μπετόβεν, η οποία αποτυπώνεται και σε γράμμα του προς τους αδελφούς του, το 1802, με την παράκληση να διαβαστεί μετά το θάνατό του, γνωστό και ως Διαθήκη του Heiligenstadt. Παρά την απώλεια της ακοής του, συνέχισε να γράφει μουσική μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1827.

GOOGLE