Τρεις φορές ισχυρίζεται η καμαριέρα ότι προειδοποίησε έξω από την πόρτα του δωματίου 2806, στο οποίο διέμενε ο Στρος Καν, πριν μπει μέσα να καθαρίσει. Στη συνέντευξή της στο «Newsweek» θυμάται τη στιγμή που μπήκε μέσα και είδε «έναν γυμνό άντρα με άσπρα μαλλιά να εμφανίζεται από το πουθενά».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωστή υπόθεση που άλλαξε τη ζωή της και του Στροκ Καν. Η καμαριέρα, που παράλληλα μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή πλέον από το να σπάσει τη σιωπή της και να πει τη δική της εκδοχή.

Αφού του ζήτησε συγνώμη για άτυχη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα λέει, της έπιασε το στήθος, έκλεισε την πόρτα και της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητά συγνώμη. «Σταματήστε το. Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου», ήταν η απάντησή της.

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι την έριξε στο κρεβάτι με σκοπό να τη βιάσει. «Κοιτάξτε, είναι η επόπτρια μου εκεί», του είπε για να τους αποσπάσει την προσοχή και να του ξεφύγει, αλλά ο Στρος Καν δεν έδωσε σημασία.

Ο βιασμός κράτησε 15 λεπτά. Τότε η Ναφισάτου Ντιαλό δεν ήξερε ότι ο άντρας που της επιτέθηκε ήταν από τους πιο ισχυρούς στη Γαλλία και παγκοσμίως. «Εάν προσπαθήσει να σε βιάσει κάποιος στη δουλειά, τι πρέπει να κάνεις», ρώτησε ταραγμένη λίγο μετά την επόπτριά της. «Ο πελάτης είναι VIP, δεν δίνω δεκάρα», πήρε για απάντηση. Στη συνέχεια ήρθε ένας άλλος επόπτης, αλλά και δυο άτομα από την ασφάλεια. «Εάν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα την αστυνομία τη συμβούλεψε ένας απ΄αυτούς», όπως και έκανε τελικά λίγο αργότερα.

Λίγο αργότερα, έμαθε ότι ο άντρας που της είχε επιτεθεί ήταν ο Στρος Καν. «Θέλω να τον δω να πηγαίνει στο φυλακή», λέει στο περιοδικό συμπληρώνοντας ότι εξαιτίας του όλη νομίζουν ότι είναι ιερόδουλη.