Ο ιδιοκτήτης ενός κομμωτηρίου, τίμησε έναν μουσουλμάνο αυτοκινητιστή, ο οποίος τον πήρε ως πελάτη, στο απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο Alex Malloy μπήκε στο ταξί στο Μανχάταν, το βράδυ της Παρασκευής και έμεινε έκπληκτος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Huffington Post, από τον δακρυσμένο οδηγό.  «Ήταν μια από τις πιο σπαρακτικές στιγμές που έχω ζήσει», όπως είπε ο Malloy ο οποίος ανέφερε ότι του εξήγησε ο μουσουλμάνος οδηγός ότι δεν μπορούσε να πάρει πελάτες τις προηγούμενες ώρες που ακολούθησαν την επίθεση στο Παρίσι. Ο ταξιτζής, δακρυσμένος είπε στον νεαρό άντρα ότι ως μουσουλμάνος φοβόταν, να πάρει πελάτες τονίζοντας τα εξής: «Ο Αλάχ, ο Θεός μου, δεν πιστεύει σε αυτά. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι εγώ είμαι μέρος όλου αυτού, αλλά δεν είμαι. Κανείς δεν θέλει να κάνει κούρσα σε εμένα γιατί νιώθουν ανασφάλεια. Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου».

Ο 23χρονος Malloy, συγκινημένος στη θέα του δακρυσμένου άντρα, ξέσπασε σε κλάματα ενώ αργότερα ανέβασε στα social media ένα μήνυμα που έγινε viral. «Για πάνω από 25 λεπτά, εξηγούσα σε αυτόν τον άγνωστο, σε αυτόν τον άνθρωπο όπως  εσείς και εγώ, το πόσο λυπόμουν που υπάρχουν άνθρωποι που τον κοιτάζουν με φόβο ή οργή», έγραψε και συνέχισε συμπληρώνοντας ότι «του έλεγα σε όλη τη διαδρομή πως όπως εγώ, έτσι και άλλοι άνθρωποι στη χώρα, δεν τον βλέπουμε έτσι, είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τον προστατέψουμε. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν αισθάνονται το ίδιο και είναι σπαρακτικό. Είναι ένας απλός άνθρωπος, κάνει τη δουλειά του και δέχεται επίθεση γιατί πιστεύει σε αυτή τη θρησκεία…», έγραψε.

alex2
O Alex Malloy

alex