Ιστορίες ελπίδας αλλά και απελπισίας έρχονται στο προσκήνιο κάθε ώρα που περνά μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

Μέσω των social media πολλοί συγγενείς ανθρώπων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μέσα στο χάος που επικράτησε μετά τις επιθέσεις, τους ψάχνουν απεγνωσμένα.

Με το hashtag #rechercheParis η οικογένεια και οι φίλοι τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μάθουν αν ζουν, αν είναι τραυματίες ή αν σκοτώθηκαν.

thyamatas1

Η φωτογραφία ενός νεαρού κοριτσιού δημοσιοποιήθηκε με ένα μόνο μήνυμα: «Παρακαλώ κάντε share- είναι μόνο 17 χρονών!». Δεκατέσσερις ώρες αργότερα έρχεται το χαρμόσυνο update: «Δεν πέθανε!»

Για άλλους η εξέλιξη είναι διαφορετική και συνιστά άλλη μια τραγωδία: Η αναζήτηση για τη Marie και τον Mathias που βρίσκονταν στο Μπατακλάν έληξε άδοξα το Σάββατο. «Η έρευνα τελείωσε, δεν έχω λόγια, μόνο δάκρυα, η Marie και ο Mathias μας άφησαν…», έγραψε φίλος τους στο Facebook.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο Νick Alexander από το Colchester του Έσεξ, που πουλούσε αντικείμενα με το σήμα των Eagles Of Death Metal καθώς οι θαυμαστές τους έμπαιναν στο Μπατακλάν. Μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Η σύντροφός του Polina Buckley άρχισε να ανεβάζει ποστ στο Twitter ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του.

thyamatas4

Χθες το απόγευμα είχε πια μάθει πως ο Nick ήταν νεκρός. Συντετριμμένη ανέβασε ένα ποστ με μια φωτογραφία τους και το μήνυμα «είσαι και θα είσαι πάντα ο έρωτας της ζωής μου».

thyamatas2 thyamatas3