«Έτσι είναι η ζωή και πρέπει να πας με τα νερά της» έγραψε η 12χρονη Taylor Smith από το Τενεσί σε επιστολή που είχε γράψει στον… μελλοντικό εαυτό της. Με τη σημείωση «να ανοιχτεί από την Taylor Smith στις April 13, 2023» το κορίτσι είχε αφήσει το γράμμα αυτό για να το διαβάσει η ίδια δέκα χρόνια αργότερα.

Η ζωή όμως είχε για εκείνη άλλα σχέδια και η Taylor είχε πρόωρο θάνατο από επιπλοκές που σχετίζονται με την πνευμονία.

Η 12χρονη έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω της συντετριμμένους τη μητέρα, τον πατέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό της.

aiipkc5b4

Οι Mary Ellen και Tim Smith ανακάλυψαν το γράμμα τη κόρης τους ενώ ξεκαθάριζαν τα πράγματα στο δωμάτιό της και αποφάσισαν να το μοιραστούν με τον κόσμο για να εμπνεύσουν την ίδια αισιοδοξία κι ελπίδα που είχε μόλις στα 12 της η κόρη τους.

Στο γράμμα η Taylor ενθαρρύνει τον 22χρονο εαυτό της να συνεχίσει να προσπαθεί για να επιτύχει τους στόχους της και αυτοσυγχαίρεται για την αποφοίτησή της!

aiipkc5b3

Η επιστολή αρχίζει έτσι: «Αγαπητή Taylor, πώς είναι η ζωή; Η ζωή είναι αρκετά απλή σήμερα- δέκα χρόνια πριν. Συγχαρητήρια για την αποφοίτησή σου. Αν τυχόν δεν έχεις αποφοιτήσει, γύρνα πίσω και συνέχισε να προσπαθείς, να πάρεις αυτό το πτυχίο. Πώς είναι η σχέση σου με το Θεό; Προσευχήθηκες ή πήγες στην εκκλησία πρόσφατα; Αν όχι σήκω και πήγαινε τώρα! Έχεις δικό σου σπίτι; Αν είμαστε στο πανεπιστήμιο, τι σπουδάζουμε; Σήμερα θα ήθελα να γίνω δικηγόρος. Ταξίδεψες στο εξωτερικό; Ανέβηκες σε αεροπλάνο; Προβάλλεται ακόμα το Doctor Who; Αν ναι πώς τελείωσε; Να δεις λίγο Doctor Who! {…}  Πήγες πρόσφατα στο Dollywood; Σήμερα η τελευταία τους ατραξιόν είναι το Wild Eagle, έχει πολλή πλάκα. Να θυμάσαι πως έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που το έγραψα αυτό. Πολλά συνέβησαν, καλά και κακά, έτσι είναι η ζωή και πρέπει να πας με τα νερά της».

Στο γράμμα περιλαμβάνεται κι ένα σχέδιο του iPad για να το δείξει στα… παιδιά της, αν δεν υπάρχει πια.

«Μην ξεχάσεις να πεις στα παιδιά σου πως έχουμε ηλικία μεγαλύτερη από αυτό το tablet. Έχω σχεδιάσει ένα για να τους το δείξεις», γράφει.

«Θέλω ο κόσμος να πάθει τι υπέροχο, υπέροχο παιδί ήταν», είπε η μητέρα της Taylor. «Λάβαμε γράμματα από πολλούς γονείς που μας λένε πως τους ενθάρρυνε να αγαπήσουν τα παιδιά τους και ο ένας τον άλλο. Δεν μπορώ να την αναστήσω, δεν μπορώ να τη φέρω πίσω αλλά είμαι ευγνώμων που η ιστορία της ενέπνευσε άλλους ανθρώπους».

aiipkc5b2