Με ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι «η οικονομία της χώρας είναι ζωντανή και οι ιταλικές τράπεζες ισχυρές, σε απόσταση ασφαλείας από τις επιθέσεις που υπέστησαν μεγάλα τραπεζικά ινστιτούτα του εξωτερικού. Έτοιμες να απαντήσουν στις εκκλήσεις και να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την κεφαλαιοποίησή τους».

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό «η ιταλική οικονομία μπορεί να βασισθεί στην καινοτόμο δραστηριότητα των επιχειρηματιών της, στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, στο αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων».

Αναφερόμενος στις κερδοσκοπικές πιέσεις που δέχεται η χώρα, ο Μπερλουσκόνι είπε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη δεν μειώθηκε ποτέ, ούτε και στις πιο δύσκολες στιγμές.

«Σε αυτό βασίζεται η στράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, προς υπεράσπιση της χώρας, των προοπτικών ανάπτυξής της και της ευημερίας των πολιτών» πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκόνι, αφήνοντας κατά μέρος τον τυπικό και επίσημο τόνο των ανακοινωθέντων, τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι, αλληλέγγυοι προς το κοινό συμφέρον, με την επίγνωση ότι στις θυσίες και προσπάθειες του άμεσου μέλλοντος, αντιστοιχούν σταθερά και ασφαλή οφέλη. Αυτό, σήμερα, πρέπει να είναι το κύριό μας απόθεμα».

Αναφερόμενος, τέλος, στο χρονοδιάγραμμα των οικονομικών μέτρων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταλήγει ότι «η κρίση μας ωθεί στο να επιταχύνουμε, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, την διαδικασία εξυγίανσης, να ενισχύσουμε το περιεχόμενό της, να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τα μέτρα που στοχεύουν στον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ μέχρι το 2014».