Το συρματόπλεγμα που τοποθετήθηκε από τις ουγγρικές αρχές στα σύνορα Ουγγαρίας – Σλοβενίας είναι «προσωρινή και πρόχειρη» λύση, όπως ενημέρωσε τον σλοβένο υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Έριαβετς ο ούγγρος ομόλογός του, Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο Καρλ Έριαβετς είχε, χθες βράδυ, άτυπη τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Σιγιάρτο, όταν έγινε γνωστό ότι η Ουγγαρία άρχισε να τοποθετεί φράχτη κοντά σε κύρια συνοριακή διάβαση.

Ο κ. Έριαβετς είπε ότι η ουγγρική πλευρά του μετέφερε πως λαμβάνει προληπτικά μέτρα σε περίπτωση νέου κύματος προσφύγων. Ο σλοβένος υπουργός Εξωτερικών είπε στον κ. Σιγιάρτο ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ανέγερση φράχτη στα σύνορα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η Ουγγαρία τοποθέτησε φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία και στα σύνορα με την Κροατία.

Ο σλοβένος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον ομόλογό του μία επίσημη απάντηση για τις ενέργειες των ουγγρικών αρχών και εξέφρασε την προσδοκία να έχουν νέα επικοινωνία σήμερα.

Επιπλέον, ο κ. Έριαβετς είπε ότι ζήτησε από τον πρέσβη της Σλοβενίας στη Βουδαπέστη να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουγγαρίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.